ОИСР: Растежът в Китай, Франция и Великобритания се забавя

Растежът в Китай, Франция, Великобритания и Италия ще започне да се забавя, сочат показателите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/, цитирани от АФП. Изпреварващите съвкупни икономически показатели за септември показват различия в темпото на икономически растеж между отделните страни, посочва ОИСР, която обединява най-богатите страни на планетата.
Според проучването изпреварващите показатели за Германия, Япония, САЩ и Русия са все още във фаза експанзия, докато за Канада, Франция, Индия, Италия и Великобритания продължават да клонят към умерен растеж в цикъла. В същото време в динамиката на индикаторите за Бразилия и Китай се забелязват отрицателни тенденции, което означава, че промишленото производство в тези две страни може да спадне под средното ниво в дългосрочна перспектива.
Като цяло темпото на икономическо развитие се оценява като стабилно за зоната на ОИСР и еврозоната. През октомври ОИСР обяви засилване на признаците за забавяне на икономическото развитие в своята зона, отбелязва АФП.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *