Олимпиада, Евро-2012, жега – на това разчитат пивоварите

По думите му предстоящите големи спортни форуми – Евро 2012 и олимпийските игри, могат да окажат влияние за по-голямата консумация, но те не са единственият фактор. Основно браншът разчита на хубавото време, както и на новите продукти, пуснати специално за лятото.
По думите на Грънчаров пивоварите са се подготвили сериозно за лятото с невиждани за него досега иновации в категорията бирени миксове, където от всички големи компании има нови продукти – бира с лимон, бира с грейпфрут, напитка на база ябълково или крушово вино. „Тоест всяка една от компаниите търси да изненада с нещо потребителите в България, от гледна точка на това, че пазарът все пак пада четвърта година и ние нямаме друг начин, освен да иновираме и да правим неща, които биха помогнали присъствието ни на този пазар да е по-сериозно“, каза той.
Всички пивовари се надяват на по-добър сезон, на по-добро лято, каза Грънчаров. Той не посочи конкретни цифри като прогноза за продажбите, но е на мнение, че биха могли да бъдат реализирани количества така, че браншът да се радва на ръст между три и пет процента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *