Опасната бактерия идвала от бобени кълнове

Говорител на министерството на земеделието на провинция Долна Саксония съобщи на Асошиейтед прес, че по-късно днес ще бъде издадено предупреждение към хората да не ядат кълновете, които често се употребяват като съставка на салати, предаде БТА.
По-рано днес британски експерти от Центъра за защита на хранителната инфраструктура, който е част от британските служби за сигурност предупредиха, че храните и напитките, продавани във Великобритания, са изложени на нарастваща опасност от отравяне от терористични групи, предупреждават  пише в. „Дейли телеграф“.
Експертите смятат, че производители и прекупвачите са уязвими на атаки от страна на идеологически и политически мотивирани групи, които искат да сеят масова смърт и хаос, като отровят хранителните доставки, предаде БТА.
Центърът за защита е приканил производителите, доставчиците и супермаркетите да затегнат мерките за сигурност в предприятията и складовете си и да идентифицират най-уязвимите брънки в техните вериги на хранителни доставки. Според експертите браншът на млечните продукти е особено уязвим.
Например няколко грама от ботулинов токсин или рицин, сипани в камион-цистерна, натоварен с мляко, могат да отровят и дори да убият хиляди хора.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *