Опитаха да провалят вота в село със симпатично мастило

По бюлетините се виждали следи от знака „Х“, но нямало мастило. На първия тур обаче всички бюлетини в селото от община Горна Малина били редовни, заради това избирателната комисия реши, че ще признае белите бюлетини за действителни и ги преброи по останалите механични следи върху хартията, предаде БНТ.
Смята се, че в тъмната стаичка е внесена химикалка със симпатично мастило – което изчезва няколко часа, след като се използва.
Днес местните хора, които са общо около 200, коментираха оживено ситуацията. Повечето са гласували за стария кмет – независимия Емил Найденов, който е роден там. На първи тур почти всички гласове били за него, само няколко получил кандидатът на ГЕРБ Николай Стоилов. Затова „белите“ бюлетини на балотажа били абсолютна изненада.“Или е много учен той, или е много прост де го е направил“, коментира жена от селото. „Е, па знаеме си се кой какво гласува, но има и артисти – едно приказват друго вършат“, допълни възрастен мъж.
Случаят бил разплетен, след като местна баба сбъркала при гласуването и нарисувала един голям кръст по средата на бюлетината. Тогава й дали нова, всеки има право на втори опит. Но след балотажа, когато се оказало, че от общо 135 бюлетини 115 са празни, проверили и нейната – оказало се, че големият хикс бил изчезнал. Мастилото останало само по бюлетините на хората, които по навик гласували със собствена химикалка.След това застъпниците се сетили, че тази, която била в тъмната стаичка, била завързана с конец, не така, както били оставили своята.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *