Оправдаха подсъдимите за убийството на Бай Миле

Подсъдими по делото са Георги Стефанов, Анатолий Мънков, Стилиян Георгиев и Тихомир Дочев. Оправдателните присъди бяха произнесени 7 години след убийството и 5 години след началото на процеса.
Председателят на съдебния състав Петя Крънчева отбеляза, че събраните от прокуратурата доказателства са само косвени и не обуславят извода за съпричастност към престъплението дори и за Георгиев и Мънков, предаде БТА. Обвинителите са разчитали главно на камера, заснела предполагаемите автомобили, с който извършителите са се придвижвали. Образът обаче е неясен и нито един експерт не е потвърдил категорично, че това са въпросните автомобили.  В едната кола е намерена и бутилка със запалителна течност и белези на Анатолий Мънков, но тя е била открита не при първоначалния оглед, а едва при огледа в НИКК-МВР.  Крънчева посочи, че за нея остава необяснимо защо бутилката не е била намерена веднага.
Прокурорът по процеса Неделчо Неделчев отказа да коментира пред журналисти решението, но каза, че ще го протестира пред Софийския апелативен съд. Прокуратурата поиска доживотен затвор за двама от подсъдимите – Стилиян Георгиев и Анатолий Мънков, като Георгиев е обвинен и за незаконно притежание на наркотици. 3 години затвор бяха поискани за третия обвиняем Тихомир Дочев, като срещу него бе свалено обвинението за убийство. Изцяло оттеглени бяха обвиненията срещу Георги Стефанов, заради липса на доказателства.
Близките на загиналите реагираха видимо разочаровано от решението на съда, като заявиха, че пет години са чакали справедливост, която не са получили.
Милчо Бонев и петима от телохранителите му бяха застреляни на 30 юли 2004 г. в ресторант-градина „Славия“. Нападателите са били облечени с полицейски униформи и бронежилетки, и тежко въоръжени с автомати. След убийството са избягали с два крадени автомобила.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *