Организират първия бирен салон у нас

„Дегустация и натурален характер на пивото“ ще бъде темата на първия бирен салон у нас. Той ще събере представители от медиите, почитатели на пивото и експерти от бирения сектор в средата на месец май.
По време на срещата специалисти ще разкрият някои от тънкостите и необходимите условия за извършването на правилна дегустация.
Част от интересните факти, които ще бъдат разкрити, е, че дегустаторът не трябва да използва парфюми или козметика, за да няма странични аромати; че степента на охлаждане на пивото зависи от съответния вид бира, както и че при наливане на пивото, чашата трябва да се напълни не повече от 1/3, за да може при едно нейно завъртане, напитката да остане в нея.
Акцент на срещата ще бъде и натуралният характер на бирата, която носи всички ползи на естествените съставки, от които се произвежда. Именно комбинацията от малц, вода, хмел и мая гарантира получаването на продукт, който е в основата на здравословния хранителен режим и начин на живот.
Първият бирен салон е част от стартиралата през месец април Кампания за българската бира, организирана от Съюза на пивоварите. Нейната цел е да информира потребителите за високото качество и натуралността на произвежданото в страната пиво, с богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка. Кампанията вече има и свой сайт на www.bira.pivovari.com
Всички почитатели на пивото вече могат да се присъединят и към Българското бирено общество в социалната мрежа Facebook. Там те ще намират интересна информация и факти за пивото, актуални новини и събития и ще могат да споделят какво мислят за своята любима напитка.
Кампанията за българската бира се провежда за първи път у нас от Съюза на пивоварите в България. Нейната цел е да информира потребителя, че когато се консумира разумно, бирата е неизменна част от здравословния начин на живот, както и да го образова по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *