Орденът на тамплиери прие нови 60 рицари и дами

Церемонията се проведе в зала “Париж” на Новотел Пловдив и бе наблюдавана от ментори от Италия, Гърция, Румъния и Сърбия. Преди да бъдат посветени, кандидатът се доказва 3 години.
Посвещаването в рицарство бе част от ХІV Национален конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. Форумът започна с откриването на изложба “Картини и фотоси” на тамплиерска тематика. Днес и утре в Новотела може да се види единствената в България оригинална книга на Ватикана от 2007 г., в която Римската църква оневинява тамплиерския орден за обвиненията от 1307 г. в еретизъм и идолопоклоничество.
Церемонията по прием на нови рицари и дами се проведе в съответствие с древните обичаи. Зала “Париж” бе украсена с портрети на рицари, а в центъра й имаше огромен килим на черно-бели квадратчета, в средата на който бе изтъкан червеният малтийски кръст. Началото бе поставено със запалване на символите на светлината – свещи, символизиращи светата троица. След това Великият приор Румен Ралчев откри конвента с три удара с дървен чук.
Утре ще се проведе международна научна конференция “Опазване и популяризиране на историческите и християнските паметници на Балканския полуостров”. Форумът е под научното ръководство на изтъкнатия археолог проф. Николай Овчаров, директор на Института за средновековна история на Ордена на рицарите тамплиери в България. В работата ще участват известни специалисти от Сърбия, Румъния и Гърция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *