Орешарски: Който нарушава стабилността, да си спомни моя кабинет

„Който нарушава стабилността, да си спомни за кабинета „Орешарски“. За пореден път управляващите се упражниха словесно със своята характерна риторика и дори споменаха някаква голяма сума, която държавата била загубила, но само в техните объркани финансови представи.“ Това написа бившият премиер Пламен Орешарски в страницата си във Фейсбук.

„Изникват поне няколко въпроса“, припомня Орешарски:

#Кой кабинет изхарчи голямата част от фискалния резерв и резерва на Здравната каса и започна да натрупва нови правителствени дългове с обща сметка, надхвърляща 8 млрд. лева за периода 2010-2013?!
#Кой кабинет взе решение от парламента за 16 млрд. лева нови дългове за периода 2015-2017, а тази година за още 5,3 млрд. лева, за да може сумата да прехвърли 20 млрд. лева!
#Кой кабинет наскоро продаде държавни облигации под пазарните цени в услуга на необявен пазарен играч и в загуба на държавата – така че да станем за смях и подигравки на външните пазари.
#Кой кабинет е виновен за безсилието на настоящия да предприеме каквото и да е смислено действие, не ли реформа…

Наистина, за управляващите сега е опасен дори споменът за кабинета Орешарски – макар и за кратко време този кабинет показа, че управлението може да има и по-нормални измерения…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *