Осем от най-проблемните автомобили на старо

Ако някой има илюзии какъв е българският автомобилен пазар, достатъчно е да погледне данните за регистрациите от началото на тази година: 18 994 нови автомобила, 7617 на възраст до 5 години, 17 084 на възраст до 10 години и цели 92 691 на възраст над 10 години.

От Dacia Logan до Kia Sportage: за какво трябва да внимавате с тези популярни модели

10-те най-купувани коли втора ръка в България - AУТОМЕДИЯ

МВР не прави разлика между 10- и 25-годишни коли, но по наша неофициална информация всъщност най-голямата част от „новия“ внос се пада на сегмента 10-15 годишни.

технически преглед, канал, инспекция, TUV
Класации като тази на TUV, базиращи се на реални технически прегледи, са по-надеждни от анкетите с клиенти. Но и при тях трябва да имате едно наум. Снимка TUV Rheinland

За съжаление обаче няма никакъв надежден метод да разберете кои от тези автомобили си струват и кои – не. Надеждността на една употребявана кола зависи в най-голяма степен от това как е експлоатирана и поддържана, което в 99% от случаите е загадка. Не може много да се вярва и на западните класации, информира utomedia.investor.bg.

Повечето от тях се основават на анкети с клиенти. И дори проучванията на германската TUV, работещи с огромна база от автомобили, трябва да се приемат с едно наум, защото те не правят разлика между повреда в перата на чистачките и повреда в скоростната кутия. Затова консултантите от Fifth Wheel са взели за база детайлния доклад на германската асоциация, но са отделили от него онези модели, при които най-често се случват сериозни и скъпи за ремонт повреди.

10-те най-купувани коли втора ръка в България - AУТОМЕДИЯ

Имайте предвид обаче, че „най-ненадеждни“ не означава коли, които гарантирано се разпадат на втората седмица, след като ги купите. Дори и най-зле представящите се модели в доклада на TUV дават тежки повреди при едва 20% от случаите. Така че можете да вземете всяка от колите в този списък и да я карате безпроблемно с години. Въпрос на късмет и поддръжка.

8 от най-проблемите коли втора ръка (ГАЛЕРИЯ):

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *