Основните индекси не последваха международните и останаха в червения сектор

Частичното спиране на дейността на американското правителство не даде очаквания негативен ефект и азиатските и европейските акции нараснаха, а основните индекси на Уолстрийт започнаха деня с покачване след 3-седмичното си дъно от вчера.

На родната борса днес основните индекси приключиха предимно в червения сектор, като BGREIT и BGTR30 отстъпиха съответно с 0.62 и 0.46%, а SOFIX и BG40 останаха почти без промяна. Оборота за деня достигна 886 хил. лева.
Две пакетни сделки на обща стойност от 344 хил. лева регистрира „Адванс Екуити Холдинг” АД, като пазарната оценка на компанията намаля с 3.47% и в края на деня една акция се разменяше за 69.5 стотинки за брой.
И днес продължи високата активност по позицията на „Химимпорт” АД. Привилегированите книжа на компанията отбелязаха ръст от 1.8% до цена от 1.70 лева за брой, а обикновените акции скочиха с 3.23% до 1.44 лева за една ценна книга.
Покачвания между 2 и 3% записаха още „Първа инвестиционна банка” АД, „Енерго-Про мрежи” АД, „Неохим” АД, а „Централна кооперативна банка” АД добави 0.91% към пазарната си капитализация.
На обратния полюс останаха книжата на „Албена” АД, които се обезцениха с 5.91% до цена от 60.5 лева за брой. В червения сектор приключиха и акциите на борсовия оператор, които понижиха пазарната си оценка с 3.74%, а „Монбат” АД изгуби 1.57% от стойността си.
На пазара на компенсаторни инструменти се реализираха няколко сделки на ниска стойност като компенсаторните записи поевтиняха до 39 стотинки за един брой, а земеделските бонове поскъпнаха до 50.5 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *