Осуетиха опит за измама с акции

 
В началото на август трима посетили офиса на инвестиционен посредник. Двама от тях – мъж и жена, поискали да извършат продажба на компенсаторни инструменти. Проверката в офиса установила, че инструментите вече са продадени през 2003 г.
Оказало се обаче, че хората за които се представят, са собственици на акции на акционерното дружество. Разбирайки това, двамата решили да продадат акциите и за целта си открили банкова сметка. Поведението им събудило съмнение у инвестиционния посредник и той сигнализирал в полицията.
Вчера (16 август) полицейски служители задържали двамата, които се представили с неистински лични карти – Й. И., на 57 г., криминално проявен, регистриран за измама и 45-годишната М. Л.
Задържан е и техният съучастник – Р.К., на 37 г., който ги завел в офиса. Той също е криминално проявен за обсебване и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Иззети са използваните от тях документи, чрез които се опитвали да получат имотна облага.
Работата по случая продължава.
Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *