Осъдиха Александър Томов на 9 години затвор

Софийски градски съд призна бившия изпълнителен директор на „Кремиковци“ Александър Томов за виновен за присвояване от комбината и го осъди на 9 години затвор. Магистратите обаче го обявиха за невинен по обвинението за присвояване на 3,5 млн. евро от ФК ЦСКА.

Томов бе обвинен за длъжностно присвояване на пари от ЦСКА и за длъжностни престъпления, с които е ощетил металургичния комбинат с 29 млн. лв. Подсъдими с него са бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, Иван Иванов от управителния съвет на „Кремиковци“ и директорът на дружеството „Финметал“ Божко Бонев.

Вчера Софийска градска прокуратура поиска над 15 г. затвор, конфискация на имущество и временно лишаване от право да заема държавни постове за Томов. Тойза пореден път заяви, че обвинението срещу него е съшито с бели конци, а бившият икономически министър Петър Димитров е излъгал главния прокурор с писмо, че комбинатът е в несъстоятелност.
Според Александър Томов фирмата „Титан“ е била единствената, срещу която е нямало реакция от властта, тъй като била близка до брата на Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *