Осъдиха главатар на наши джебчийки в Лондон

Главатарят на мрежа от джебчийки, действащи в лондонското метро, беше осъден на четири години затвор във Великобритания, съобщи в. „Дейли мейл“.
45-годишният грък Апостолос Настос пращал подопечните си джебчийки да крадат от пътниците в метрото по двойки. Престъпната мрежа, ръководена от българско семейство, печелела по 100 000 лири на година. Настос осигурявал на своите „служителки“ жилища, плащал глобите, налагани в съда и в някои случаи организирал спешни полети извън страната за обвиняемите, преди да бъдат изправени пред съд.
Според говорител на британската трaнспортна полиция в месеца след ареста на Настос кражбите в лондонското метро намалели с цели 21 процента.
Освен в лондонското метро, престъпната група действала в Честърфийлд, Саутенд, Уъртинг, Менсфийлд и Къмбрия. Справката за финансовите операции, извършени от Настос, показва, че през неговите сметки са преминали 70 000 лири. Повечето от тях той изпратил към България.
Британската полиция издирва 35-годишния Симеон Иванов, непряк роднина на Настос, за да го разпита във връзка с пране на пари. Представител на полицeйските служби отбелязва, че през 2007 г., когато Румъния и България се присъединиха към Европейския съюз, блюстителите на закона във Великобритания са започнали да арестуват все повече джебчийки от тези две страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *