Отложиха и Олимпийските игри в Токио

След като огромен брой спортни събития бяха отменени или отложени, поради пандемията от коронавирус, дойде ред и на Олимпийските игри в Токио.  Те трябваше да се проведат това лято, но сега се отлагат за по-късно.

Олимпийските игри в Токио няма да започнат на 24 юни тази година, както се планираше
(снимка CC0 Public Domain)

Службата на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе съобщи новината с публикация в социалната мрежа Twitter. Олимпиадата в Токио ще се проведе през 2021 година, като това решение е взето след разговори на организаторите с Международния олимпийски комитет.Отложиха и Олимпийските игри в Токио.

Резултат с изображение за „Олимпийските игри в Токио“
 „След телефонните си разговори с президента на МОК, премиерът Абе говори с пресата и обясни, че двамата са се договорили Олимпийските игри в Токио да не бъдат отменяни, а да се проведат до лятото на 2021 година”, се казва в съобщението, информира technews.bg..

Олимпийски игри са отменяни и в миналото – заради Първата и Втората световна война, но никога не са били отлагани за друга година. Официалното съобщение последва новината от понеделник, че членът на МОК Дик Паунд е информирал USA Today за отлагането на игрите.

Резултат с изображение за „Олимпийските игри в Токио“
 „Въз основа на информацията, която има МОК, беше решено отлагането на игрите”, заяви Паунд. „Игрите няма да стартират на 24 юли, толкова знам”, предава думите му USA Today. Очаква се официално изявление от МОК.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *