Отново гаф с почиващи руски туристи у нас

Това е съобщила пред РИА Новости говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.
Във вторник руските туроператори, които работят с BVT, са получили писмо, че компанията вече не може да изпълнява своите ангажименти към партньорите си.
„Ръководството на BVT иска с огромно съжаление да Ви съобщи, че ние сме принудени да прекратим дейността на нашата компания. Това решение е изключително тежко както за нас, така и за вас. Банкрутът на един от нашите основни партньори, забавянето на новите инвестиции, суровите условия от страна на кредиторите ни доведоха до това, че не можем да продължим нашата работа. За съжаление ние не успяхме да осигурим необходимото ни финансиране и сме длъжни да ви уведомим за настоящото положение“, се казва в изпратеното до туроператорите писмо, с което разполага РИА „Новости“.
По думите на Тюрина, във вторник някои български хотели са започнали да искат от руските туристи повторно да заплатят своите нощувки.
Въпреки че руските туроператори вече са превели на BVT пари за туристите, хотелите не са получили тези средства. С BVT работят няколко руски туроператори и те са се заели с проблемите на туристите. Става дума за около 400-500 туристи, които в момента се намират в различни български курорти, обяснява говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия.
Има случаи, в които туристите са били принудени повторно да заплатят за своя престой. Те трябва да вземат документи за дадените пари, а в Русия ще получат парите от застраховката на руския туроператор, продължава тя.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *