От днес се въвеждат електронните шофьорски изпити

От 1 октомври се въвеждат електронните теоретични изпити за кандидат-шофьори. От Автомобилната администрация уверяват, че областните отдели са снабдени с необходимите таблети за провеждането на изпитите, предаде БНР.

Няма да има промяна във формата и съдържанието на въпросите, каза изпълнителният директор на автомобилната администрация Цветелин Цветанов.

Целта на нововъведението е да се подобри движението по пътищата и да се спрат корупционните практики при провеждането на изпитите.

По време на изпита електронното устройство ще прави и снимки на кандидатите, като те ще се сравняват с тази в бъдещата шофьорска книжка на изпитвания.

„Предстои въвеждането на нови четящи устройства на личните документи. Водим разговори с МВР да ни бъдат предоставени база данни за личните данни, които ще съпоставят снимката в момента на изпита и снимката, която е представена към личните документи. Ще премахнем и т.нар. явление явяване на един вместо друг кандидат. От началото на годината имаме близо 300 анулирани изпита на кандидати. Едни са за представяне на документ с невярно съдържание, фалшиви дипломи, явяват се под чужда самоличност, има направени опити за преписване“, каза Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *