От 2 до 10 млн. лв. трябват да се довърши военното НДК

Между 2 и 10 млн. лв. са необходими за довършването на военното НДК съобщи министърът на отбраната Николай Младенов.До момента са изразходвани32 милиона лева като трите части на обекта са на различен етап на строителство.
Според министъра в рамките на месец-два обществена комисия трябва да прецизира всички идеи за бъдещето на Националния армейски комплекс на бул. „Скобелев” в столицата, като той изрази надежда, че идеите ще се породят след обществено обсъждане.
„В момента извършваме проверка. Включително затова сме тук – защото искаме да отворим този обект, за да го видят хората, не само да го коментират, а да знаят за какно става въпрос”, коментира Младенов.Тойсъобщи още, че бившият шеф на социалната дирекция към Министерството на отбраната и главният секретар са обект на проверка, като уточни, че се проверява включително и на военното НДК. Младенов каза, че има много критики къс социалната агенция към МО. По думите му не е логично една изпълнителна агенция, която трябва да носи приходи, да харчи 50 млн. лв., колкото се е оказало, и да има приходи само 10 млн. лв.
Според Младенов, съществуват много идеи за бъдещо на военното НДК. Една от тях е той да се превърне в петзвезден хотел. Друга идея е от страна на главния архитект на София Петър Диков – за съвместно стопанисване между Столична община и МО. Трета идея е комплексът да бъде продаден.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *