Очакваме по-малко ирландски туристи тази година

Очаква се спад на ирландските туристи, които ще посетят България този сезон, съобщи посланикът на Ирландия в България Н. Пр. Джефри Кийтинг по време на посещението си във Варна,предаде радио Фокус в града.
Посланикът допълни, че спадът няма да е драстичен, тъй като кризата ще пренасочи туристите към по-евтините туристически дестинации каквато е и България.
За миналата година броят на ирландските туристи в страната ни е бил около 70 000, но няма данни колко от тях са посетили Черноморието.
Джефри Кийтинг допълни, че всяка седмица от Дъблин излитат три самолета към София, което е доказателство за това, че ирландците имат интерес към страната ни.
Относно посещението си във Варна посланикът на Ирландия заяви, че е тук, за да проведе срещи с различни фирми и по този начин двете държави да си сътрудничат с цел по-бързо излизане от финансовата криза.
Джефри Кийтинг допълни, че България е добър бизнес партньор, като двете държави работят по много направления особено в строителството.
За съжаление кризата намали бизнес контактите ни с България, но се надявам това скоро да отшуми и бизнес отношенията ни отново да се затвърдят, заключи Кийтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *