Очаквано: Плевнелиев и Попова – кандидати за „Дондуков“ 2

Двойката, която ще влезе в битката за „Дондуков“ 2 бе официално обявена в централния офис на партията. Вътрешният министър Цветан Цветанов, който е и председател на предизоборния щаб на ГЕРБ, заяви в началото на пресконференцията, че точно преди 10 години на 4 септември се е запознал с Борисов. Ако тогава някой им  бил казал, че ще се занимават с политика, може би щели само да се изсмеят, разказа още вицепремиерът.
„За мен нищо не се променя. Аз продължавам да работя за модернизирането на България. Като президент ще бъда действен, ще търся решения, ще работя гражданите да формират дневния ред на институциите. Няма да си мълча, когато националните приоритети са в опасност. Няма да политизирам, няма да влизам в политически интриги“, заяви Плевнелиев.
Той припомни, че е роден в малък град (Гоце Делчев – бел. ред.) и е син на двама учители. „Бях най-добрият ученик в математическата гимназия и не се притеснявам да бъда лидер, инженер съм по образование, човек, който разбира от математика. Когато спях по паркингите в Германия не очаквах, че след 7 г. ще участвам в строителството на Райхстага. Управлявах големи чуждестранни инвестиции, научих се на прецизност, дългосрочност. Продължавам да работя и разширявам хоризонта, възможностите си. Дълбоко вярвам, че ще изградя президентската институция като стратегически център на България за определяне на приоритети. Гласът на президентът е силен“, каза още той.Според него Маргарита Попова е символ на антикорупция и на решителност, когато трябва да се отстояват националните интереси.
Кандидат-президентската двойка ще бъде регистрирана първа още утре, уточни Цветан Цветанов.До преди някоко месеца регионалният министър беше категоричен, че няма да се кандидатира за държавен глава, защото е експерт. През април той заяви, че не са водени разговори с него за това и се надява да не се случи. Дотогава се смяташе, че избраникът на ГЕРБ ще е вицепремиерът Цветан Цветанов, който беше посочен лично от премиера Борисов. След няколко скандала около вътрешния министър обаче, се заговори за кандидатурата на Плевнелиев. В началото на август той вече не отричаше, че ще влезе в битката за президент и заяви, че кандидатурата му е хипотетична. Преди два дни пък стана ясно, че той вече снима предизборен клип.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *