Очакват засилване на търсенето на търговски центрове на Острова

Въпреки че има признаци за спад на търсенето на други видове недвижими имоти във Великобритания, сравнително големите „отстъпки“ на разположение в сегмента на търговските центрове, ще доведат до последващо засилване на търсенето за тези имоти, сочи ново проучване.
Според доклад на консултантската компания Knight Frank особено активни в своите инвестиции в търговски центрове се очаква да бъдат британските инвестиционни фондове.
Това търсене се очаква да подложи на още по-голям негативен натиск доходността от търговските центрове през следващите месеци, въпреки че фокусът ще бъде поставен главно върху първокласните активи.
Според компанията ограниченото предлагане остава основната пречка пред по-значителното възстановяване на инвестиционната активност на сегмента на търговски центрове във Великобритания.
Банките на Острова предпочитат да търсят алтернативни начини за решаване на въпроса с проблемните активи и не пристъпват към директни продажби. В този контекст и предвид сравнителния недостиг на подходящи инвестиционни възможности, който се очаква да се наблюдава и в близко бъдеще, стойностите на второстепенните активи се очаква да продължат да се покачват.
Наред с това се увеличава и търсенето от страна на търговците и операторите на вериги ресторанти за топ локации в Лондон. Те се очаква да съживят наемните нива както на големите търговски улици в Лондон, така и в моловете в британската столица. Това търсене ще се разпростре и до първокласните локации в градовете извън столицата, но няма да се отрази веднага върху второстепенните локации и по-малките градове.
Като продължение на тенденцията от последните няколко години условията за отдаване под наем на площите в търговските центрове ще останат гъвкави, въпреки че от компанията очакват известно стабилизиране на ситуацията в полза на наемодателите на топ локации, на които предлагането е ограничено.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *