Още 250 млн. лв. по мярката 60 на 40

Правителството одобри допълнителен трансфер от 250 млн. лв. по бюджета на Националния осигурителен институт. Средствата ще се използват по мярката 60 на 40 за изплащане на средства за запазване на заетостта на работници и служители в засегнатите от пандемията от коронавирус икономически сектори.

Правителството официализира мярката 60/40

Чрез отпускането на допълнителния финансов ресурс около 65 000 работници и служители ще запазят работните си места, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи за 2021 г. по централния бюджет в частта за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други, както и съгласно направените промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година.

Държавата предвижда мярката „60/40“ да се удължи до края на май - bTV Новините

Чрез отпускането на допълнителния финансов ресурс около 65 000 работници и служители ще запазят работните си места, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи за 2021 г. по централния бюджет в частта за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други, както и съгласно направените промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година, информира expert.bg.

Прави впечатление, че фирмите, които са получили най-високи нетни компенсации, са от държавния сектор. Най-висока сума е отишла досега за „Рудник Трояново – Север“, част от „Мини Марица-изток“ ЕАД, който е получил 45,5 млн. лева, а на второ място в своеобразната класация се подрежда „Рудник Трояново – 1“ с 38,4 млн. лева.

На трето място по обща сума на компенсациите са „Български пощи“, които са получили помощ в размер на 32,6 млн. лева. Челната петица се допълва от казанлъшкия производител на оръжия „Арсенал“, получил 30 млн. лева от старта на програмата до днес, и „Рудник Трояново 3“, също част от „Мини Марица-Изток“, с 29 млн. лева. Още 3,4 млн. лева са получили „Мини Марица-Изток“ като централа. Компании от комплекса „Мини Марица-Изток“ са получили общо над 116 млн. лева.
             financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *