Пазарите настроени за още лоши новини през следващите дни

Удържаният позитивизъм, според анализаторите, може да беше опит за корекция на низините, достигнати през седмицата, но дори и така седмичните загуби не можаха да бъдат компенсирани.
DOW JONES INDUS. AVG добави 0.35% до 10 771 пункта.  S&P 500 INDEX се покачи с 0.61% до 1 136 пункта. NASDAQ COMPOSITE INDEX порасна с 1.12% до 2 483 пункта.
На седмична база индустриалният индекс потъна с 6.4%, широкият изгуби 6.6%, а високотехнологичният спадна с 5.3%.  През следващата седмица инвеститорите отново ще следят с напрежение случващото се в Европа и по-конкретно с Гърция, която е все по-близо до фактически фалит.
Страховете се пренесоха и на стоковите пазари, където петролът завърши с понижение от 66 цента до $ 79.85 за барел, а сортът брент поевтиня до $ 106.64 за барел. На седмична база лекият американски петрол изгуби 9.2% от стойността си. Според анализаторите фючърсите има още на къде да падат, тъй като се очакват изявления от срещата на Международния валутен фонд по европейските въпроси, а от сега е ясно, че те едва ли ще са успокоителни.
През следващата седмица се очакват и важни данни за промишления сектор на Китай, който прави страната най-големият консуматор на петрол, така че и това ще бъде във фокуса на инвеститорското внимание.
Големи загуби в петъчната сесия претърпяха инвестициите в злато. Само за ден благородния метал изгуби почти 97 долара от стойността на една тройунция и завърши на $ 1 642.50. Това е дневен спад с 4.8%.
Във валутната търговия динамиките бяха по-чувствителни при двойката долар/японска йена, която през по-голямата част от деня отразяваше силната позиция на жълтите пари, но на финала те отново успяха да отслабнат към долара и курсът на обмяна е 76.6850.
При двойката евро/долар петъкът донесе 0.25% поскъпване на еврото към долара до ниво от 1.3491 долара за единица от обединената валута.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *