Пазарите очакват нова порция статистически данни от двете страни на Океана

Пазарните участници очакват нова порция статистически данни от Европа и Северна Америка. Основният фокус е насочен към докладите на Евростат за потребителските цени и нивото на безработицата, както и към данните за икономическата активност в Швейцария и Канада.

В понеделник Швейцария ще представи данните за равнището на заетостта през предходното тримесечие.

В САЩ пък се очаква статистиката за продажбите на жилища – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

Във вторник Централната банка на Япония ще публикува протокола от последното си заседание, който се очаква да даде ценни прозрения за икономическите условия в страната от гледна точка на институцията.

На Острова гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи изявление относно перспективите за инфлацията и икономическия растеж пред финансовата комисия на местния парламент.

В САЩ се очакват данните за разрешителните за строеж – водещ индикатор за бъдещата строителна активност.

В сряда Нова Зеландия ще публикува данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

Австралия ще представи доклада за завършените строителни работи – важен показател за активността в сектора.

В еврозоната германските власти ще представят изследването си за потребителския климат в първата по сила икономика на континента.

Британските власти ще представят ревизираните данни за икономическия растеж през третото тримесечие, както и предварителните данни за бизнес инвестициите.

В САЩ пък се очакват цифрите за поръчките на дълготрайни стоки – водещ индикатор за производство, както и ревизираният доклад за потребителското доверие.

В четвъртък Япония ще представи официалните данни за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

Швейцария ще публикува данните за икономическия растеж през третото тримесечие – най-широкият индикатор на активността и водеща мярка за здравето на икономиката.

Германия ще представи предварителните данни за потребителските цени, както и доклада за промяната в броя на безработните.

Канадските власти ще публикуват данните за текущата сметка и отделен доклад за инфлацията на цените на суровите материали.

Пазарите в САЩ ще останат затворени заради Деня на благодарността.

В петък Япония ще пусне серия от данни, включително докладите за разходите на домакинствата, инфлацията и промишленото производство.

Великобритания ще представи изследвания за нетното кредитиране на физически лица и за одобрените ипотеки.

Еврозоната ще представи предварителните данни за инфлацията на потребителските цени и отделен доклад за нивото на безработица в целия валутен блок.

Канадските власти от своя страна ще представят традиционния си месечен доклад за растежа на БВП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *