Парното скача с между 8,5 и 13 на сто от април

Ако бъде прието увеличение на цената на природния газ с 15 процента от 1 април 2010 г., цената на парното в различните градове ще се увеличи с между 8,5 и 13 на сто.
Това показват примерните изчисления на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, които бяха предоставени на медиите днес, предаде БТА.
По-рано в отговор на журналистически въпрос относно очакваните от началото на април цени на природния газ и парното председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев каза, че според него увеличение от 15 на сто на природния газ е реалистично да се очаква, а това ще доведе и до корекции в цените на парното.
Според изчисленията на комисията при това увеличение на газа цените на топлинната енергия трябва да се увеличат съответно с около 11 на сто в София, също с 11 на сто в Пловдив, с 12 на сто в Плевен, с около 10 на сто в Шумен, с близо 13 процента във Варна, с 12 процента във Враца, с 8,5 на сто в Правец, с 12 на сто в Бургас.
Поскъпването на парното във Велико Търново при 15-процентно увеличение на цената на газа ще бъде с 8,66 процента, в Казанлък – с около 9 на сто, а в Разлог – с около 11 на сто.

Финанси

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *