Пелоси призова за бързи действия срещу икономическата криза

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси призова за бързи действия срещу икономическата криза. Тя нарече победата на демократите историческа, като изтъкна възможността да се започне работа по плана за икономическо съживяване преди месец януари, т.е. преди новия Конгрес.

Пелоси коментира плана за спасяване на финансовата система като заяви, че „от 26 септември нашата икономическа криза се влоши и се чувства необходимостта от това да се направи още“, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

„Ние имаме план за икономическо възстановяване и се надявам той да бъде приет от републиканците в рамките на сесия на сегашния Конгрес“, заяви тя. Пелоси посочи, че се провеждат преговори с Белия дом и че тя не може да каже дали Конгресът, включително и парламентаристите, които загубиха своите места в него, ще бъдат призовани, преди да се събере новата Камара на представителите през януари. Камарата гласува нов план за възстановяване на стойност 61 млрд. долара миналия месец, но той не е минал през Сената.

Председателката на Камарата на представителите увери, че нов план за икономическо възстановяване трябва да включва подобряване на осигуряването срещу безработица, помощи за храни за най-бедните американци и здравни осигуровки за възрастните хора и децата. „Ние ще работим с избрания президент според неговата предизборна платформа, но нашите приоритети следват тези на Обама от много време. Те са икономически растеж, образование, здравето на американците, енергийна независимост и войната в Ирак“, подчерта още Пелоси.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *