Петимата израелски граждани, загинали при атентата в Бургас, ще бъдат погребани в родината си

В специално изявление и на Върховния представите по външната политика и сигурността на ЕС Катрин Аштън се заявява, че извършителите и организаторите, и тези, които финансират терористични действия като този в България, трябва да бъдат изправени пред правосъдието. Своята подкрепа и съпричастност към Израел изказа и президентът на Съединените щати Батрак Обама. За реакциите, които предизвика терористичния акт на летище Бургас
Американски служител, пожелал да остане анонимен, казал пред Асошийетед прес, че вероятно, подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула стои зад атентата срещу автобус с израелски туристи.
Само няколко часа по-рано израелският министър-председател Бенямин Нетаняху направи подобно изказване, но Иран нарече обвиненията  „безпочвени“.
Ден след атентата американският президент Барак Обама определи самоубийственото нападение като „безмилостното“ и подчерта необходимостта от засилване на американската подкрепа за Израел.
На предизборен митинг във Флорида, където живеят голям брой евреи, Обама остави настрана обичайните теми за данъците, образованието и здравеопазването и обърна внимание на атентата на летището в Бургас.
Искам всички тук да знаят, че при управлението на моето правителство не само запазваме ненарушимата връзка с Израел, но я заздравяваме, каза той и допълни, че това е момент на голяма несигурност в Близкия изток, като се има предвид случващото се в Сирия и на други места. Сега е времето да гарантираме, че правим всичко, което можем, за да защитим сигурността на Израел.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *