Петролът отново с тенденция към поскъпване

Технически индекс е показал, че суровината е поевтиняла твърде много, предаде агенция „Блумбърг“.
 
Фючърсите на суровия петрол с доставка през май поскъпнаха с 45 цента (0,4%) до 102,72 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. В Сидни цената беше 102,63 долара за барел. Контрактите от вчерашната търговия (19 април) обаче паднаха до 102,27 долара за барел. Това е най-ниската цена при затваряне след 10 април тази година. Днес е последната дата за сключване на фючърси за май. По-активно търгуваните контракти с доставка през юни поскъпнаха с 36 цента до 103,08 долара за барел.
В Лондон сортът Brent за фючърсите през юни поскъпна с 19 цента до 118,19 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол беше 15,11 долара.
Поевтиняването на „черното злато“ може да спре след като цената на суровината надвиши средната аритметична стойност за последните 100 дни.
През тази седмица петролът е поевтинял с 0,2% на фона на спекулациите, че американската икономика се забавя. Отразяват се и изгледите, че напрежението между Запада и Иран, касаещо развиването на ядрена програма от мюсюлманската държава, намалява.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *