Петролът поскъпва преди данни за потребителското доверие в САЩ

Петролът Brent поскъпна на 27.05 (вторник), след като в понеделник, след изборите за президент в Украйна, цената му падна. Цената на американския WTI също се покачва днес преди данни, които се очаква да покажат, че американската икономика се развива в положителна насока, съобщава Bloomberg.

Американските фючърси не отчетоха съществена промяна днес, след поскъпването с 0.6% на 23 май. Търговията на под в САЩ беше затворена в понеделник (26.05) заради ваканция за национален празник.

Фючърсите на Brent за месец юли поскъпнаха с 42 цента, до $110.74 за барел на борсата ICE Futures Europe. Европейският бенчмарк поевтиня в понеделник, след спекулации, че новоизбраният президент на Украйна ще успее да намали напрежението между страната и Русия. Фючърсите поевтиняха с 22 цента до $110.32 за барел.

WTI за доставка през юли поскъпна с 15 цента до $104.50 за барел днес по време на електронната търговия на стоковата борса в Ню Йорк. Фючърсите на американския петрол поскъпнаха с 61 цента до $104.35 на 23 май.

Премиумът на европейския спрямо американския бенчмарк се увеличи до $6.24 спрямо $6.19 на 23 май.

Инвеститори и анализатори очакват потребителското доверие, както и индексът на Markit за сферата на услугите, в САЩ да са се повишили, с което да се потвърди позитивния тренд за американската икономика.

В Либия бунтовници ще обсъждат какви мерки да предприемат след назначаването на Ахмед Маитег за министър-председател на страната, коментира говорител на самообявилото се Изпълнително бюро на региона Барка. Бунтовниците, които настояват за правото на самоуправление в източните региони, заплашват да не спазят обещанието си да върнат петролните терминали Hariga и Zueitina на правителството. Припомняме, че бунтовниците окупираха 4 големи петролни пристанища миналата година, което превърна Либия в най-малкия производител на петрол сред страните-членки на Организацията на страните износителки на петрол.

Царевицата поевтиня и достигна най-ниската си цена от март насам след спекулации, че земеделците са ускорили засаждането на културата заради сухото и топло време в САЩ, най-големият износител на царевица в света.

Царевицата за доставка през юли поевтиня с 1.5% до $4.7075 за бушел на стоковата борса в Чикаго и се търгуваше на цена $4.7125 към 10:49 сутринта в Сингапур.

Около 73% от царевицата е била засята към 18 май, спрямо 59% седмица по-рано, съобщи Земеделското министерство на САЩ на 19 май. Местното производство ще достигне рекордните 353.97 милиона тона през сезон 2014-2015 година.

Фючърсите на пшеницата за юли поевтиняха с 1.7% до $6.4125 за бушел, а соята загуби 0.7% и се търгуваше на цена $15.0525 за бушел. a bushel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *