Пет деца получиха първите технологични награди у нас

Петима ученици бяха отличени с първите в България технологични награди за деца Coolest Projects Sofia на събитие през уикенда в Телерик Академия. Победителите получават покана и финансиране да участват в международното състезание в Дъблин, Ирландия.

Над 250 ученици на възраст между 6 и 18 години участваха в Coolest Projects Sofia. В рамките на събитието бяха наградени учениците от работилниците по програмиране на CoderDojo, като успоредно с това се проведоха практически занимания, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии.

Валери Тончев (14 г.), Сава Стоименов (11 г.), Крум Султов (8 г.), Мартина Матева (10 г.) и Андреа Атанасова (7 г.) разработиха впечатляващи проекти с технологиите Scratch и HTML. Те получават финансиране и ще представят страната ни на международното състезание Coolest Projects на 17 юни в Дъблин, Ирландия. Отличията връчи посланикът на Ирландия в България – Майкъл Форбс, информира technews.bg.

Coolest Projects Sofia се организира за първи път в България от Телерик Академия, CoderDojo България и Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), с подкрепата на Майкрософт България, уточниха организаторите.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *