Пет общи неща между футбола и финансовото планиране

Какво общо има търкалянето на топката с управлението на вашите финанси? Повече, отколкото си мислите.

Готови ли сте за малко футбол? Дори и да не сте голям спортен фен, кой може да пропусне възможността да се наслади на страхотно парти или да отпразнува вълнуваща победа?

Ето защо обмисляхме елементите, които съставляват добрият футболен отбор, и доколко те приличат на основите на личните финанси. И така, готови ли сте за добро финансово планиране? Нека да разгледаме приликите между футбола и финансовото планиране:

Треньорски въпроси

Можете да имате най-добрия стартов състав в лигата, но ако играчите нямат ефективен треньорски щаб, те няма да имат посока или ясна визия. Що се отнася до управлението на парите, трябва да бъдете свой собствен треньор и да ръководите, като се уверите, че не само си поставяте цели, но и се стремите да ги постигнете – без значение какви. Може да отнеме време и много практика, но можете да го направите!

Практика

И като говорим за практика, професионалните треньори и спортисти са на такова елитно ниво, защото работят изключително усърдно и са отдадени през цялата година. Нека ви дадем пример Роналдо започва един час по-рано своята тренировка от своя отбор. За това и в момента Ювентус има реален шанс да победи Динамо Киев с футболни залози с коефициент 1.61. Независимо дали става дума за изграждане на сила във фитнеса, усвояване на нови умения на терена или изучаване на игрален филм, играчите трябва да отделят време и практика, за да успеят. За щастие, управлението на парите ви не е толкова физически строго, но винаги има какво да научите. И макар че някои аспекти на финансовото планиране може да не са лесни, толкова по-лесно става, колкото повече го правите.

План за игра

Всяка седмица отбори и треньорски персонал изучават своя противник и планират битката съответно. Докато излязат на терена, стратегията вече е стабилна. При финансовото планиране не е нужно да се притеснявате от стреса на седмичните срокове, но идеята е същата. Победата не идва само с късмет (въпреки че малко помага). Финансовата победа идва с това да имате план за игра и да знаете как да го изпълните.

Грозната истина за българския футбол! Участник в събитията разказва за куфарчета с пари от Левски и ЦСКА, ще има ли последствия? - Bgsport.net

Фокус, Фокус, Фокус

Преди всяка телевизионна игра обикновено ще видите кадри от играчи, които пристигат на стадиона, подготвят се в съблекалнята или се разхождат по тунела. Те често имат слушалки в ухото си и обикновено гледат надолу или право напред, заобикаляйки репортери и фенове. Избягването на разсейването е важно, за да могат те да се съсредоточат върху представянето си напред. В ежедневието разсейването е навсякъде. Лесно е да се отклоните от тези финансови цели, които сте си поставили. Намирането на начини да гледате напред, да останете съсредоточени и да избягвате клопки и разсейвания ще ви помогне да стигнете до крайната си игра.

 

 Не очаквайте чудеса

Колко пъти сте гледали голяма игра и тя се свежда до последните минути или дори секунди, за да определите победителя? Само да се случи чудо – онази славна здравей Мария – да спаси деня и да доведе до спираща дъха победа! Това прави страхотно зрелище, но такива чудеса рядко са част от финансовата сигурност. С внимателно планиране можете да напреднете по-рано и няма да се налага да оставяте бъдещето си на шанс или щастлива печалба от лотария.

 

Financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *