Печалбата на Bank of America е спаднала наполовина

Bank of America Corp отчете спад от над 50% в печалбата си за второто тримесечие в четвъртък. Въпреки това банката отдели резерви за справяне с потенциална вълна от неизпълнение поради коронавирусната криза, равни на половината от тези на свои конкуренти.

Bank Of America: Bulls, Here It Comes (NYSE:BAC) | Seeking Alpha

Нетната печалба на компанията е спаднала до 3,28 милиарда долара, или 37 цента на акция, за тримесечието, приключило на 30-и юни, от 7,11 милиарда долара, или 74 цента на акция, година по-рано, информира Ройтерс, информира investor.bg.

Анализаторите обаче очакваха печалба от 26 цента на акция, според Refinitiv.

Bank of America eyeing Wacker Drive development for new Chicago ...

Резервите на заемодателя включват 4 милиарда долара за покриване на очакваните загуби от неизпълнение на кредити заради икономическото въздействие на коронавируса.

Три от най-големите американски банки заявиха във вторник, че са заделили около 28 милиарда долара за загуби, което напомни, че най-лошото от икономическото въздействие на пандемията от коронавирус все още предстои.

Bank of America Swings to a Profit - The New York Times

„Силните резултати на капиталовите пазари осигуриха важен противовес на влиянието от COVID-19 върху нашия потребителски бизнес“, каза главният изпълнителен директор Браян Мойнихан, като нарече тримесечието „най-бурният период от Голямата депресия“.

Нетната печалба на звеното за глобалните пазари на банката е нараснала с 81% до 1,9 милиарда долара.

BankTrack – Bank of America

Нетният лихвен доход (НЛД), ключова мярка за това колко банки могат да извлекат от своите кредитни дейности, обаче беше подложен на натиск от пандемията, тъй като Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти до почти нулеви нива. НЛД на Bank of America е спаднал с 11% до 10,8 милиарда долара.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *