Печалбата на Pepsi Bottling расте след данъчно споразумение

Печалбата на бутилиращата компания Pepsi Bottling се увеличава през второто фискално тримесечие, благодарение на данъчно споразумение, което намалява разходите, и на поскъпването на продуктите на компанията.
Положителният финансов резултат достига 211 млн. долара, или 96 цента за акция, за трите месеца до 13 юни спрямо 174 млн. долара, или 78 цента за акция, една година по-рано.
В същото време приходите намаляват от 3,52 млрд. долара преди година до 3,27 млрд. долара. Сключеното данъчно споразумение увеличава печалбата на компанията с 39 млн. долара.
Компанията очаква печалба на акция от 2,30-2,40 долара за цялата година, което би сбъднало оптимистичната прогноза на нейното ръководство, предаде Ройтерс.
Поскъпването на щатския долар през последната година ще отнеме по около 13 цента от печалбата на всяка акция, прогнозират още от компанията.
На 17 април PepsiCo се опита да придобие двата си най-големи дистрибутора Pepsi Bottling и PepsiAmericas срещу 6 млрд. долара под формата на пари в брой и акции. И двете компании отхвърлиха офертата с аргумента, че предложената цена е твърде ниска.
Акциите на Pepsi Bottling поевтиняват с 0,2% до 33,60 долара за акция в часовете на електронната търговия на Нюйоркската борса. Пазарната капитализация на компанията се е повишила с близо 50% от началото на годината до 7,2 млрд. долара.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *