ПИБ увеличи размера на микрокредитите

Банката предлага необезпечени микрокредити в размер до 20 000 лв. без задължително официално доказване на доходите

Първа инвестиционна банка увеличи максималния размер на микрокредитите за бизнес от 30 000 на 50 000 лв. (или равностойността им в евро или щатски долари). „Турбо“ кредитът, предназначен за производители, търговци и хора със свободни професии се отпуска при изключително облекчена процедура и минимум документация. Срокът за погасяване зависи от целта на кредита. Ако е за оборотни средства, срокът на погасяване е до 2 години, съответно за инвестиционни кредити – до 7 години, овърдрафти –1 година, с револвиране в края на периода. Банката предлага гъвкави схеми на погасяване и годишна лихва по договаряне.

При кандидстване за кредита ПИБ не изисква история на бизнеса, нито бизнес план. Целта се обсъжда със специалист и се предлага най-подходящата схема за кредитиране. Клиентите могат да кандидатстват не само в офисите на банката, но и в интернет страницата www.fibank.bg. 24 часа след предоставяне на необходимите документи ПИБ дава отговор на кредитоискателя. Таксата за обслужване на кредита е 1 % годишно. Както лихвата, така и таксата за обслужване се дължат само върху остатъка от неизплатената сума. За разлика от другите банки при микрокредитите на Първа инвестиционна банка не се дължи такса за ангажимент за овърдрафтите.

Банката предлага необезпечени микрокредити в размер до 20 000 лева без задължително официално доказване на доходите. По програмата „Микрокредитиране“, към която се предлага „Турбо“ кредита, се приемат пълния диапазон от обезпечения. Това може да бъде движимо и недвижимо имущество – автомобили, машини, стоки на склад или в оборот, бъдещи вземания, ценни книжа, поръчителства и авали от физически и юридически лица, както и комбинация между тях.

При доказани доходи ползвателите на микрокредити, както впрочем и всички останали клиенти на ПИБ, могат да се възползват и от ипотечния кредит, който е с 0 % лихва за първата година и 7,5 % от втората година нататък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *