Писма от Земята: Трима министри следват Апостола, идват инкогнито в Карлово?

Само активистите на карловската структура на ПП ГЕРБ може би разбраха, че в рамките на два дни в Карлово гостуваха цели трима министри. На 18 юли вечерта, малко преди началото на тържествения митинг, посветен на 173-та годишнина от рождението на Апостола, пристигнал вицепремиерът Симеон Дянков. Българският Брад Пит /според самия него/ отишъл със свитата си от депутати и местни активисти в къща-музей „Васил Левски”. Изненадани от неочакваното височайше посещение в музея забравили за ритуала по изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет и, аха, традиционното мероприятие да пропадне. Министърът на финансите на България подминава общината, кмета Найден Найденов и президента Георги Първанов и се настани сред официалните лица пред паметника на Апостола. Неговото посещение в Карлово бе коментирано от източници близки до ГЕРБ като неофициално. Ами да попитаме дали в този случай вицепремиерът си е взел отпуск, и ако е така, защо не се сля с хилядите хора, които дойдоха на площад „Васил Левски” да честват рождението на Апостола. И както инкогнито е дошъл, така инкогнито да си иде. И изобщо какво значи един вицепремиер на България да дойде на празника на един български град и да застане сред официалните лица неофициално.И ако не е официално посещение, защо няколко часа преди това по телевизията в директно предаване с него обявиха, че той отива в Карлово на празника.
По-късно се разбра, че същия ден в Карлово бил и заместник-министърът на културата Тодор Чобанов. Ходил на партийно мероприятие, на което домакини представяли кулинарните си умения да месят пити. Вярно, никой не е по-голям от хляба. Ама тая община и тоя град дето си дошъл в тях, господин заместник – министре, има над 60 хиляди жители. Тези хора се нуждаят от работата на ведомството, в което ти работиш. И чакат това ведомство да реши доста въпроси в областта, която ти е поверена. И искат да узнаят ти как възнамеряваш да го направиш и в какви срокове.
Само 24 часа по-късно, на 19 юли, в Карлово дойде министърът на земеделието Мирослав Найденов. Общински чиновници него ден няколко часа се чудеха какво става – от една страна ГЕРБ поискали зала „Васил Караиванов” за свое мероприятие, от друга – в града вървял слух, че идва земеделския министър. Накрая се оказа, че и двете са верни: т.е. ГЕРБ, управляващата партия, поискала от общината залата, за среща на розопроизводители и животновъди със своя министър. Да се чуди човек тази партия ГЕРБ не е ли управляваща, или само за така се обявява. Защото министритей спохождат Карлово като опозиционери – ходят само партийни сбирки. И хич не се интересуват дали в този район има друго население освен гербаджийско, и това население не се ли нуждае от вниманието на управниците. Да не говорим, че тези министри, които дойдоха да срещнат с активистите на своята партия, хич и не попитаха местна власт с какво могат да бъдат полезни на хората. Или може би ще решават проблемите на своите хора направо от кабинетите си в София.
Спомняме си едно посещение на Муравей Радев в качеството му на министър на финансите около тогавашните местни избори. Някой го попита дали ако Карлово си избере червен кмет той ще му резне бюджета. Муравей малко преигра, като здраво се ядоса, но демонстрира на думи, а , както стана ясно по-късно и на дело /защото Карлово тогава избра червен кмет при синьо правителство/, че за него всички кметове са равни. Но тогава беше зората на демокрацията…

Karlovobg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *