Планирано е заседание на НС въпреки задкулисните игри на „Атака“

Веднага след празника обаче от „Атака“ оттеглиха подкрепата си. Преди дни председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че заседание все пак ще има заради вече гласувано решение.
 
Казусът с оттеглянето на „Атака“ е конституционен, заяви за „Хоризонт“ депутатът от левицата и бивш конституционен съдия Любен Корнезов:
Моето категорично становище е, че веднъж, когато е сезиран орган, в конкретния случай парламента, с тези 48 народни представители, не може нито един от тях да оттегли така наречения „подпис“. То такава правна фигура „оттегляне на подпис“ няма в правния мир.
Неуспелият вот на недоверие ще бъде запомнен със създадения прецедент – съвносителите от „Атака“ оттеглиха подписите си. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че от БСП са били некоректни и развиват PR акция. От БСП заявиха, че няма предпоставка за отмяна на дебатите. От ръководството на парламента сметнаха, че след оттеглянето на подписите от „Атака“ няма внесен по надлежен ред документ за вот на недоверие.
Внасянето на четвъртия по ред вот на недоверие към кабинета „Борисов“ ще бъде запомнен и с отказа на ДПС да го подкрепи. Според движението вот на недоверие трябва да бъде искан по икономически въпроси, но не и за проект, който е грешка.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *