Платежният баланс на фокус през седмицата

В понеделник (16 септември) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажба на 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 45 млн. лв. На аукционa през август бе постигната доходност от 2,38%, а на този през януари – 1,68%.

В първия ден от седмицата БНБ ще публикува данните за състоянието на платежния баланс на страната за месец юли 2013 г., както и за потока от преки инвестиции отново. Данните, оповестени преди месец, показаха, че преките чуждестранни инвестиции са намалели с 37% на годишна база до 711,1 млн. евро за първото полугодие на 2013 г.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на БТК АД. На него ще се обсъждаотмяната на изключителните права на държавата при вземането на управленски решения за компанията – т. нар. „златна акция“, която дава право на държавата да налага вето на управленски решения.

На 16 септември започва и новата учебна година.

Във вторник (17септември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува стойностите на индекса на разходите за труд за второто тримесечие на 2013 г.

Акционерите на Капитан Дядо Никола АД и на Свинекомплекс Николово АДса избрали сряда(18 септември), за да проведат своите общи събрания.

В четвъртък (19 септември) това ще направят Уеб Медия Груп АД и Балканстрой АД.

В петък (20 септември) НСИ ще изнесе данни за брутния национален доход (БНД) по пазарни цени за 2012 г.

В последния работен ден от седмицата своите общи събрания ще проведат акционерите на Спиди АД, Дружба стъкларски заводи АД, Джерман-София АД, Люк АДСИЦ, Слънце Стара Загора-Табак АД и ФЕЕИ АДСИЦ, което отново свиква събрание, след като първото пропадна поради липсва на кворум.

В неделя(22 септември) се навършват 105 години от обявяването на независимостта на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *