Повишена опасност от терористични действия обяви Германия

Министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер заяви, че германците трябва да са бдителни, но да не се поддават на паника след инцидента през седмицата на гарата в Бон. Там бе открита чанта с взривоопасно вещество и часовников механизъм, която по чудо не се взриви и не предизвика атентат от мащаба на атентата на гарата в Мадрид през 2004 година, когато загинаха 200 души, германците трябва да са по-внимателни, но да не се поддават на паника.
Днес бе съобщено, че е разкрита самоличността на лицето, оставило чантата с крайно опасната бомба на гарата в Бон, и той е активен член на бонска радикална и ислямистка групировка, свързана с Ал Кайда.
Според „Шпигел“ организаторите на неуспешния атентат на гарата в Бон са трима души, принадлежащи към салафисткото движение, провеждат се масови разпити в град Лангенфелд, където се предполага, че е седалището на терористичната салафистка организация. Полицията е обвинила ръководството на германските железници, че не са поставили достатъчно камери за наблюдение на железопътните гари и системата за видеонаблюдение там трябва да бъде далеч по-ефективна.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *