Повишиха кредитния рейтинг на Гърция

Повишиха кредитния рейтинг на Гърция. Страната излиза от кризата, съобщават световните агенции. Намаляват и част от данъците.Повишиха кредитния рейтинг на Гърция.

Резултат с изображение за гърция икономика

Гръцкият министър на финансите Христос Стайкурас потвърди повишаването на кредитния рейтинг на страната, информира bnr.bg.
След 10 години на дълбока икономическа криза световните агенции изразяват надежда, че политическата стабилност и строгата фискална политика откриват перспектива за навлизане на мощни инвестиции и свободно движение на капитали, заявиха от правителството.
Вече съществува възможност да се свалят осигурителните вноски за работодателите, което ще доведе и до намаляване на безработицата. Консервативното правителство се отказа от намаляване на минималната работна заплата и преминава към нова политика като подкрепя работната заплата и средната класа, коментират експерти.Повишиха кредитния рейтинг на Гърция.
Резултат с изображение за гърция икономика
На базата на повишения кредитен рейтинг правителството намалява скалата на удържаната „такса солидарност“, която плащат над 2 милиона гърци, а от следващата година този данък се премахва.

Европа

Гърция тръгва нагоре

Положителни новини от Гърция: икономиката започва да се възстановява от дългата криза, приходите в хазната надминават очакванията, страната предсрочно погасява кредити към МВФ.

Докато в останалата част на Европа икономическата ситуация се влошава, гърците са изпълнени с оптимизъм. След продължителната депресия новото правителство на Кириакос Мицотакис работи последователно за извеждането на страната от дълбоката криза и вече е постигнало значително подобрение на икономическия климат.

Резултат с изображение за гърция икономика

Печалбите от десетгодишните държавни облигации скочиха с 29% само в рамките на една година, стойността на гръцките акции се е увеличила с 45%.

Общо в кризисните години от 2010 до 2014 Фондът отпусна на Гърция почти 32 милиарда евро, но по-голямата част от средствата вече са издължени – има да се връщат още само 8,4 милиарда евро, в срок до 2024 година, информира „Ханделсблат“.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *