Поискаха оставката и на Евдокия Манева

София /КРОСС/ Инициативен комитет на родители и граждани поиска оставката на Евдокия Манева в открито писмо до премиера Бойко Борисов. Според инициативния комитет, на 22.04.2010 г. на официалното откриване на Националната лаборатория за изследване на ГМО в околната среда г-жа Манева си е позволила отново да отправи необосновани заплахи за санкции от страна на европейските институции.
Г-жа Евдокия Манева в продължение на повече от 2 месеца укрива действителното съдържание на писмото от ЕК, послужило като мотив за предлаганите промени в ЗГМО. Тя излъга пред медиите за наличието на заведена наказателна процедура срещу България и за естеството на предвижданите промени, подведе съзнателно колегите си от КОСВ по тези въпроси, отказа всякакъв реален диалог с неправителствени, браншови и граждански организации, се казва в откритото писмо.
Очевидно е, че заместник-министър Манева не е променила стила си на действие и това не е вероятно да се очаква в бъдеще. Подкрепата й за цианидната технология при обработка на благородни метали също откровено противоречи на целите на представляваното от нея министерство. Тя е още едно доказателство за нейната непригодност да изпълнява заеманата длъжност, смятат от Инициативния комитет на родители и граждани и настояват пред премиера за незабавната оставка на Евдокия Манева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *