Политолози: СДС – патерицата на ГЕРБ на изборите

От СДС заявиха, че ще кажат своя кандидат утре, а от ГЕРБ обещаха да го подкрепят.  Според политолога Румяна Коларова адресатът на посланието на премиера е малко сбъркан.
„Защото знаем, че проблем имаме при квотата, която парламентът, а не партиите излъчват. От тази гледна точка да се обърнете към една партия, към ръководството на тази партия, което е извън парламента и е в остър конфликт със своето парламентарно представителство, е доста странен политически ход. Но е еднозначен. Със сигурност е опит да се генерира допълнителна фрагментация в дясно. Но акцент трябва да се сложи и другаде. Това е партийната лоялност. ГЕРБ и Бойко Борисов искат да ползват етикета СДС”, заяви тя.
Политологът Евгений Дайнов подчерта, че „с превземането на СДС от краловския кмет беше ясно, че СДС е готвен за патерица на ГЕРБ в следващите избори”.
„Това, което се случи е донякъде хитър ход, но и издава паниката на Бойко Борисов, който разбра, че ще загуби изборите и ще вземе по-малко гласове от БСП”, каза още Дайнов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *