Полицаи и миньори се бият в Испания

Миньорите протестират против съкращаването на работни места в отрасъла. Протестната акция във въгледобивния район продължава вече повече от две седмици, като в стачката участват хиляди миньори. Те издигат барикади по пътищата и железопътните линии, като нападат полицаите, когато се опитват да разчистят загражденията. Протестиращите използват сигнални ракети със самоделни пускови установки и различни други предмети, а полицаите използват сълзотворен газ и гумени куршуми. На един полицай хвърлен предмет е увредил окото, а други срима са получили изгаряния. Пострадалият фотожурналист е попаднал под гумените куршуми, а останалите са се разминали със синини и цицини. Изданието отбелязва, че не е направено нищо съществено за разрешаване на конфликта. Администрацията на Астурия е осъдила насилието от страна на миньорите, но призовава централното правителство да преразгледа плановете по съкращаване на работни места. Испанското правителство се опитва да се бори с рецесията чрез съкращаване на разходите. Поради финансовата криза Испания се съгласи да приеме от ЕС финансова помощ в размер на 100 милиарда евро. При това равнището на безработицата в Испания остава едно от най-високите в еврозоната.

Четирима полицаи и трима фоторепортери са пострадали при стълкновения с миньори в Астурия, съобщи испанският вестник El Mundo.
Миньорите протестират против съкращаването на работни места в отрасъла. Протестната акция във въгледобивния район продължава вече повече от две седмици, като в стачката участват хиляди миньори. Те издигат барикади по пътищата и железопътните линии, като нападат полицаите, когато се опитват да разчистят загражденията.
Протестиращите използват сигнални ракети със самоделни пускови установки и различни други предмети, а полицаите използват сълзотворен газ и гумени куршуми.
На един полицай хвърлен предмет е увредил окото, а други срима са получили изгаряния. Пострадалият фотожурналист е попаднал под гумените куршуми, а останалите са се разминали със синини и цицини.
Изданието отбелязва, че не е направено нищо съществено за разрешаване на конфликта. Администрацията на Астурия е осъдила насилието от страна на миньорите, но призовава централното правителство да преразгледа плановете по съкращаване на работни места.
Испанското правителство се опитва да се бори с рецесията чрез съкращаване на разходите. Поради финансовата криза Испания се съгласи да приеме от ЕС финансова помощ в размер на 100 милиарда евро. При това равнището на безработицата в Испания остава едно от най-високите в еврозоната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *