Полицията нахлу и в телевизиите, засега само TV+

Там се казва още, че служители на отдел „Икономическа полиция“ към Столичната дирекция на вътрешнтие работи „извършват процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура“. Обект на проверка е частен телевизионен канал в София. В съобщението не се назовава името на канала.
Дасега яма арестувана телевизионна водеща, както съобщиха по-рано някои медии. Според предварителната информация на водещия Милен Цветков задържана е била водещата Десислава Хаджеива.
По-късно през деня от Софийската градска прокуратура съобщиха, че досъдебното производство е образувано след сигнал на бивш служител в дружеството „БГ Сат“(собственик на ТV+), подаден преди празниците. Той е съобщил, че в TV+ се води двойно счетоводство,  без да уточнява кога е извършено то и за какви суми става дума. Въпросният служител е бил разпитан пред съдия, информира bTV.
Някои медии твърдят, че тя е собственост на „Булсатком“. Ююристът на оператора заяви, че TV+ не е тяхна собственост. Въпреки това, офисите на оператора и телевизията са на различни етажи в една и съща сграда, а TV+ се излъчва само в мрежата на „Булсатком“.
Според регистрите на Съвета за електронни медии ТV+ е собственост на БГ Сат АД. Изпълнителен директор на компанията е Петър Димитров Димитров. В Съвета на директорите влизат Петър Димитров Димитров, Мариана Мирчева Димитрова и Светломир Стоянов Лефтеров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *