Потребителите искат платежни карти без такси

Иван Гайдаров

На фона на пазарните тенденции за повишаване на таксите при финансовите операции, особено на място, потребителите искат платежните им инструменти да са освободени от такси. Проучване на EasyPay сред 634 анкетирани показва, че за 45% от хората най-важният показател за избор на платежна карта е липсата на такси. На второ място потребителите искат картата да е безконтактна, да не ходят в офис за заявка и съответно – получаване, на трето – да се издава бързо.

Резултат с изображение за „кредитни карти“

Нагласите всичко да се случва за кратко време и дистанционно са отражение на новата реалност, в която все повече сме принудени да получаваме стоки и услуги от разстояние. В тази ситуация компании като EasyPay имат възможност поради гъвкавата си и широкообхватна структура да предложат иновативни финансови инструменти, информира computerworld.bg.

Резултат с изображение за „кредитни карти“
Според проучването, проведено шест месеца след пускането на платежната EasyPay карта, близо половината от анкетираните са запознати с нея или вече я използват. Картата е от малкото на пазара, освободена от такси за поддръжка, заради което и 46% от участниците в проучването заявяват, че биха сменили настоящата си карта с нея.

Резултатите показват, че потреблението на платежни карти за разплащане онлайн е все още е слабо – само 9% от хората ги използват за покупка на стоки и услуги. Прави впечатление обаче, че 52% от участниците най-често използват картите си за плащания на ПОС, а 21% от тях са над 60-годишна възраст.

Резултат с изображение за „кредитни карти“
„За нас данните показват, че голяма част от хората са готови да предприемат следваща стъпка в разплащанията. И макар голяма част от българите да използват услугите ни на каса, ние сме готови да им предложим и други варианти за момента, в който решат да се дигитализират. Нашата платежна карта е свързана с Viber, в който потребителите могат да следят наличността си, да правят справки и бързо и лесно да споделят своя IBAN, за да получат превод по картата. В момента работим и по нова функционалност, свързана с плащането на битови сметки във Viber, която още повече ще улесни нашите потребители“, споделя Георги Маринов, изпълнителен директор на EasyPay.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *