Появи се и трети купувач за бизнеса на ЧЕЗ в България

ЧЕЗ е започнала преговори с трети купувач за придобиване на българските й активи. Това потвърдиха пред „24 часа“ от централата на компанията в Прага.Появи се и трети купувач за бизнеса на ЧЕЗ в България.

Резултат с изображение за чез

Новината е съобщил вицепрезидентът на ЧЕЗ Томаш Плескач, цитиран от чешкото издание „Лидове новини“. Ръководството обаче отказва да назове кой е кандидатът. Очаква се той да подаде конкретна оферта през април, когато това ще направи и другият преговарящ „Индия пауър“.

Миналата година ЧЕЗ сключи договор с българската фирма „Инерком“, но сделката не бе финализирана заради отказ на КЗК да даде разрешение, информира в.24часа.

„В актуалния момент имаме един подписан договор и двама кандидати. Ще разберем какво ни чака в близките седмици и месеци. Тогава ще можем да оценим и другите две оферти, които, предполагам, ще получим. Според това какво пише в тях ще вземем решение или ще продължим с един от тези двама кандидати в ексклузивна фаза към подписване на нов договор. Това би означавало да изключим старите кандидати“, добави Плескач. Той обаче уточнява, че „Инерком“ все още е в играта, но компанията трябва да преодолее отказа на българския антимонополен орган за сделката по придобиването на ЧЕЗ в България. Делото по отказа е насрочено за разглеждане през май.Появи се и трети купувач за бизнеса на ЧЕЗ в България.

Във вторник в Прага ЧЕЗ представи финансовите си резултати – печалбата на компанията миналата година е паднала с 45% до 10,5 млрд. чешки крони. Голямата разлика се дължала на продажбата на унгарската група MOL, която се осъществи през 2017 г.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *