По време на криза брокерите заслужават премия

Но по време на криза, може дори да предложи премия на брокерите, за да се стараят да покажат имота му на малкото клиенти на пазара.
Премията е измислена в общества, преживяли много кризи и войни. Но премията за брокер няма нищо с комисионната за агенцията, подчертава Йосифов. Междувременно хиляди собственици на имоти в България чакат да продадат сами имотите си, докато цените им непрестанно падат.
При криза пазарът се определя от купувачи, а не от продавачи. Така е от 3-4 години и така може да бъде още много време, допълва брокерът. Ако за продажбата на даден имот работят 8 агенции, то те се конкурират за комисионната.
При разбиране на пазара, продавачът ще може да определи реална пазарна цена. Но все пак ще се конкурира с останалите продавачи на имоти.
Брокер е съюзник на своя клиент в битката за парите, които му трябват. Няма добър брокер, който сам би поискал премия. Но когато някой иска по-бърза или по-добра работа, трябва да плаща екстри. Така е по време на криза, казва експертът и допълва, че след години може да бъде обратното.
Няма сериозна агенция, която да не знае, че най-добрите брокери получават премии, посочва Йосифов. Има брокери, които получават премия от няколко хиляди евро. Клеинтите сами могат да решат как да бъдат представени на свободния пазар.
Сериозните адвокатски кантори всеки месец дават безплатни консултации, разкрива експертът. Според него и сериозните агенции за имоти трябва да имат безплатни услуги за хора в крайна нужда. По време на криза всеки от нас е длъжен да помага на околните, защото иначе кризата ще е много по-дълга и страшна, убеден е Йосифов.

Анастасия Станишева,   http://ceb.bg/blogs/view/po-vreme-na-kriza-brokerite-zaslujavat-p-idb-1611.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *