По 30 работни заплати за съкратен работник?!

30 работни заплати за съкратените служители не са измислица, както твърди министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, заявиха организаторите на поредния митинг на работниците от „Кремиковци“ в София.
Синдикалните босове в комбината са категорични, че исканията им са съвсем реални, предаде БТА. Според протестиращите министър Масларова унижава хората като предлага 300 лева обезщетение.
Металурзите отново поеха на протестно шествие в София по познатия марушрут – Министерството на икономиката и енергетиката и Народното събрание. Те скандираха „Мафия“ и „Оставка“ под прозорците на министър Петър Димитров, след което се отправиха към парламента.
Протестиращите очакват тази седмица ясна позиция от управляващите не само за бъдещето на дружеството, но и за причините то да изпадне в това състояние. Според тях дружеството може да се превърне в съвременно и работещо предприятие при по-отговорна политика.
На митинга се събраха представители на КНСБ и ФСО „Подкрепа“ в „Кремиковци“.
В следващите дни предстои работниците от дружеството да издигнат палатков лагер на столичния площад „Независимост”. След поредния мълчалив отговор на държавата към исканията на кремиковските работници синдикатите решиха да променят тактиката за действие.
„Идва времето, когато трябва да употребим сила. Ако трябва и ще се бием, но този път трябва да има истинско решение за „Кремиковци”, заяви Людмил Павлов от КТ „Подкрепа”.
И в петък не стана ясно, дали бразилската компания CSN ще сключи договор за производството на кокс в „Кремиковци“. Синдикатите призоваха: „Време е оттук нататък да си направим така нашите движения, че те да разберат, че в един момент ние ще влезем в парламента. Може да се готвят за избори, но изборите да им започнат по-рано.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *