Правителството закри Държавния резерв

В нея ще работят до 39 души при сегашен щат от близо 600 на държавната агенция, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Според евродирективите единственото изискване за запаси е за нефт. Останалите дейности се прехвърлят към МВР и Министерство на отбраната.
Ще се мисли дали и към други министерства да бъдат разпределени конкретни дейности, изпълнявани от Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”. Тя ще бъде закрита от ликвидационна комисия.
Председателят на Държавния резерв Станимир Пеев научи от медиите за  намерението за закриването на агенцията. Нашата работа се вижда от обществеността, коментира той.
Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов видя опит резервът да бъде разпродаден и да се прикрият злоупотреби. „Последните години излязоха наяве прекалено много факти и данни, че в резерва е крадено по невероятни начини. Eдно закриване със сигурност ще доведе до замитане на следите на тези, които са крали. Такава е най-често българската практика“, коментира той преди дни дни по БНР.
По думите му идеята e да бъде разпродадено това, което се пази в резерва „Господ знае на какви цени“.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че закриването не е заложено в проектобюджета за 2012 г. и не е обсъждано със синдикатите и работодателите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *