Преброяване, маркетингово проучване или откровена дискриминация?

София /КРОСС/ Многострадална България вече харчи от 30-те милиона народна пара, предвидена за 47 000 преброители, контрольори и супервайзери.
Програмата по преброяване на „дивите зайци“ – население и жилфонд, приета от Министерски Съвет през 2010 г. стартира по спецрегламент на Европарламента. Според данни на ЕС България е с най-силно изразен демографски спад в Съюза.
По този повод ние от ПП „Другата България“ питаме:
– Може ли в етап на силен демографски спад у нас да не се интересуваме от това колко са българите, живеещи сега в чужбина?! / По неофициални данни днес българите зад граница са над 3 млн/.
– Кой отчита тенденциите към миграция и броя на емигриралите българи?
– Защо обект на наблюдение при преброяването не са българските граждани, включително лицата с двойно гражданство, напуснали страната преди 1 февруари 2010 г. и кой брои напусналите преди 2009 г. ?
– Какво се извършва в момента в страната – маркетингово проучване, преброяване или се цели дискриминация на българите с двойно гражданство?
– Близо 1,5 млн. са българите – реални гласоподаватели в чужбина. Те друга категория българи ли са?!
– Защо анкетите копират стари мостри от времето на соца, а не отчитат реалностите на живота в съвременна България?
Поставените въпроси вълнуват сънародниците ни в чужбина.
ПП „Другата България“ очаква отговорите от компетентните институции в страната ни, тъй като те са от изключително значение за диаспорите ни по света.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *