Преглед на неделния печат

Българката Светла Ковачева се спаси по чудо от кървавия атентат в центъра на Осло в петък.Продължил по-дълго внезапен служебен ангажимент й попречил да стигне около 15,20 часа до спортна зала, разположена само на 50 метра от мястото на взрива. Експлозията стана точно по това време и взе 7 жертви, а над 15 бяха ранени.„Сергей подаде ръка на десните срещу ГЕРБ”Лидерът на БСП подаде ръка на десните партии срещу общия враг ГЕРБ. “Моментът е такъв, че ако днес не потърсим партньорство върху основата на широкото убеждение, че демокрацията е в опасност, утре може да бъде късно за всички, предупреди соцлидерът в речта си на конгреса вчера. И веднага предположи, че коментарите ще бъдат, че социалистите пак предлагат Отечествен фронт.
в. „Труд”„Дянков: Бензинът ще поевтинее до десет дни”Бензинът в България трябва да поевтинее до 10 дни, категоричен е финансовият министър Симеон Дянков, който заедно с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев направи първа копка за реконструкцията на обходния път Ямбол – ГКПП-Лесово. Проектът е на стойност 5,7 млн. евро без ДДС. Ще се ремонтират 32,7 км. Изпълнител е “Щрабаг”.Станишев предложи на десните съюз срещу ГЕРБТрета национална катастрофа чука на вратата, защото страната се управлява от групировка, жадна за власт и алчна за богатство. Това заяви пред делегатите на 47-ия конгрес на БСП лидерът на партията Сергей Станишев. Той се извини за “кусурите” на тройната коалиция, но каза, че сега демокрацията е в опасност. Затова предложи партньорство на десните.
в. „Стандарт”Викинг разстреля 85 тийнейджъриНе стигаше една кървава трагедия на Норвегия в петък вечер, но буквално два часа по-късно скандинавската страна бе потопена в кръв от най-страшната си драма от Втората световна война насам. 32-годишен норвежец изби 85 свои сънародници в летен лагер на младежката организация на управляващата Норвежка работническа партия на остров Ютьоя, недалеч от Осло.Първанов уговорил Доган за подкрепа на КалфинПрезидентът Георги Първанов лично е разговарял с лидера на ДПС Ахмед Доган за кандидатурата на Ивайло Калфин като кандидат на червените за „Дондуков“ 2. Срещата им е била още преди соцпленума миналата събота. Тогава Националният съвет на Столетницата издигна евродепутата за претендент на БСП.
В. „Телеграф” „Само тетрадка в раницата на ученика”Учениците дo седми клас ще носят само тетрадки в раниците си от новата учебна година, каза пред „Телеграф“ зам.-министърът на образованието Милена Дамянова.По този начин чантите значително ще олекнат.„Вицепремиерът обеща:Бензинът поевтинява”До 10 дни цената на бензина в България трябва да падне.Това обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков по време на първата копка на реконструкцията на обходен път от Ямбол до ГКПП Лесово. Цената на бензина се влияе от тази на световните пазар.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *