Преглед на печата

Собственик на ливанската компания купувач е семейство Харири, дала двама премиери на близкоизточната държава. Труд излиза с водещо заглавие „Жени се опънаха на Борисов“. Репортажът разказва за единствената петица, писана от жена депутат от ГЕРБ на министрите, както и за поредния спор на премиера с Корнелия Нинова от БСП по време на парламентарния контрол.
Водещото заглавие на 24 часа е „Контрабандисти на цигари гонят държавата по печалби“. Данните са на митниците и се отнасят за първото тримесечие. От вестника ни обясняват кои са триковете в менюто на заведенията за хранене, за да харчим повече, когато отидем на ресторант. Също от там можете да научите подробности за живота на Кейт Мидълтън, която на 29 април ще сключи брак с престолонаследника на Великобритания принц Уилям.
От първа страница на Сега научаваме, че най-много доходи и данъци се крият в здравеопазването и енергетиката. Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията. Изводите са, че държавата трябва да остави на мира малките магазини за хранителни стоки и да разбие олигархичните мрежи, ако иска да се пребори със сивата икономика. В рубриката „Наблюдател“ е поместен анализът на Александър Александров на тема „Когато чиновниците са некадърни, се наказват гражданите“, посветен на проблемите с Търговския регистър.
От Стандарт научаваме, че в България се увеличават монахините. Архимандрит Антим се похвалил, че в манастирите отиват все повече млади хора. Кристиан Кръстев, български представител на нискобюджетна самолетна компания, казва в интервю за вестника, че излизаме от кризата, защото самолетите са пълни.
Монитор ни информира от първа страница, че най-скъп излиза ремонтът на паленелен апартамент и че цените на майсторите – строители са се понижили поради отлива на желаещи да ремонтират жилищата си. Както всички централни всекидневници, така и Монитор помества данни за цената на килограм агнешко месо и за поскъпването, традиция за България, обратно на нормалните държави, винаги преди празници.
Новинар помества интервю с Фреди Фосколо, журналист, гражданин на България и Франция. Той разказва, че Андрей Луканов е трябвало да оглави СДС веднага след 10 ноември 1989 г. На проведената кръгла маса не била представена истинската антикомунистическа опозиция, казва той. Изданието предлага пространен репортаж за българите, живеещи в канадския град Отава, които лекуват носталгията си с нашенски хора.
Дума предлага мнения на лидера на БСП Сергей Станишев и издигнатия за кандидат президент Георги Близнашки. Според бившия премиер, сегашното правителство разиграва театър. Професорът по право Близнашки коментира Конституцията, като казва, че опитите за установяване на президентски режим у нас на някои политици придобива агресивен облик.
Седмичникът Капитал предлага интервю с посланика на Съединените щати у нас Джеймс Уорлик, който предупреждава, че изпускаме дебата за ядрената енергетика. Темата на вестника е посветена на продажбата на обособена част от „Кремиковци“. Според авторите на анализа, фирми от групата „Надин“ ще изчистят метала от терена на комбината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *